Soiu de grau Padureni

Caracteristicile soiului:

Anul inregistrarii: 1973;

Talia plantelor: 105-120 cm;

Spicul: aristat rosu; lungime 9-11cm;

Bobul: mic, oval, rosu;

MMB: 29-38 g

MH: 75-80 kg/hl;

Capacitatea de infratire: mijlocie 2, 1 frati /planta

Rezistenta la cadere: mijlociu-sensibil

Perioada de vegetatie: 113-130 de zile

Calitatea de panificatie si morarit buna;

Continutul in proteina 14,2%, gluten uscat 9.1% si gluten umed 29.1%;

Productie obtinuta 3.910 – 5.630 kg/ha.

Rezistenta la boli:

Fainare: mijlocie

Rugina galbena: mijlocie

Rugina bruna: sensibil

Septorioza: mijlocie

Fuzarioza: mijlocie

Particularitati Tehnologice:

Soi extensive cu potential de productie mijlociu , care necesita doze echilibrate de ingrasaminte de azot si fosfor.

Densitate la semanat 400-550 b.g./m2;

Semanatul primavera devreme;

Tratarea obligatorie a sementei;

Tratarea pe vegetatie la avertizare pentru combaterea bolilor foliare;

Recoltarea la momentul optim avand in vedere predispozitia la cadere.

 

Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda

Loc. Turda, Str. Agriculturii ,Nr.27, Jud.Cluj

Reprezentant vanzari : EC. Ovidiu Cretean

Tel. 0732402220

E-mail: office@scaturda.ro

www.scaturda.ro


Distribuie pe retelele de socializare preferate !




Facebook Comments